Spanyol portál nyelviskolája
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com

Nem mindegy, honnan vásároljuk meg a szükséges iskolaszereket

Jókora árkülönbségek vannak azonos termékek között is. A pedagógusok gyakran látják el a szülőket a tanévhez szükséges tanszerek listájával. Vásároljunk be időben és készítsünk bevásárló listát a szükséges tanszerek beszerzéséhez.

Bár alapvetően nem kerülhetnek forgalomba olyan tanszerek, amelyek ártalmasak lehetnek a gyerekek egészségére, nem árt a körültekintés. A gyerekek alkotás folyamán sokszor a ceruza és a radír szájba vételével önkéntelenül is veszélynek teszik ki magukat.

A ceruza pigmentjei, azaz a bele elvileg nem tartalmaz mérgező anyagot, a külső lakkbevonat azonban annál inkább. Emiatt a kisgyerek és a környezet védelme érdekében olyan ceruzát érdemes vásárolni, amely lakkozatlan vagy viaszolt. A radír is káros lehet. Lehetőleg a legegyszerűbb, kaucsukból készült gumiradírt válasszuk. A színes, szagos radírok ugyanis rendszerint PVC-t tartalmaznak.

Háromszög alakú grafitceruza és színes ceruzák

Első osztályban minden gyereknek a háromszögletű ceruza ajánlott. Kevésbé ajánlottak a kerek, csúszós ceruzák. Amennyiben lehet, elsős gyermeknek vásároljunk vastag és háromszög alakú színes ceruzát, ha találunk, grafitot is. Ebben a korban még stabilizálódik, jobban kialakul a jó ceruzafogás, ebben segíti az ujjakat a háromszög forma.

Bal kezes gyerekeknek háromszög ceruza

Balkezesek számára alsó tagozatban végig a háromszög alakú ceruzák ajánlottak. Elsősök részére léteznek vastag, háromszög alakú, ujjak helyén bemart ceruzák (Lyra Groove), balkezeseknek L jelöléssel. Bár nem olcsók ezek a ceruzák, használatuk sok szempontból sokszorosan megtérül!

Forrás: wts.hu, 2017-07-31 23:05